Bamboe massage


Bamboe massage komt van oorsprong uit het oude China vele jaren voor Christus, waarbij er gebruik gemaakt werd van speciaal bewerkte bamboe stokken met verschillende afmetingen. Bamboe massage wordt tegenwoordig beschreven als de Bamboe-Fusion ontwikkeld door een Thaise massage therapeut en de Tian Di Bamboo Massage. Tian Di Bamboo Massage is een massage met oude Chinese uitgangspunten en opvattingen vanuit de traditionele Chinese geneeskunde. Die gebaseerd is op de leer van de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water), Yin en Yang, het meridiaanstelsel van het menselijke lichaam en de daarmee samenhangende acupunctuur en acupressuur punten. Deze vorm van massage wordt steeds populairder in Nederland.

” Ook wel Tian Di Bamboo massage genoemd “

In China staat bamboe voor jongheid, omdat de plant altijd groen is en bij uitdrogen niet verkleurd. Daarnaast staat de plant voor kracht, welvaart, vrede en buigzaamheid. Het helpt bij het overbrengen van energie en stimuleert het zelf helend proces van ons lichaam. De bamboe stokken prikkelen de zenuwen in de huid en spieren waardoor de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen worden verbeterd. Bamboe massage is een ontspannende, maar ook een activerende massage. Het helpt bij vermoeidheid en stress. Je lichaam is na de massage in een betere conditie en je voelt je weer energiek, krachtig en fit.

De technieken die gebruikt worden tijdens de massage vinden we terug in de Shiatsu massage en Lymfedrainage. De bamboe stokken zijn het verlengde van de handen, onderarmen en ellebogen van de masseur met als voordeel dat de handen, vingers en duimen van de masseur minder worden belast. Doordat er met rustige bewegingen onder lichte druk wordt gemasseerd, kan er dieper gewerkt worden om zo ook krampen, spierknopen of triggerpoints te kunnen behandelen en te verlichten. 

Bamboe massage - Vonn's praktijk in Amersfoort