Bindweefselmassage


Bindweefselmassage is een reflexbehandeling die gericht is op ons belangrijkste en grootste orgaan de huid. Een sportmassage kan soms niet het gewenste resultaat bieden bij aanhoudende of terugkerende klachten aan spieren of pezen. 

Door verschillende life-events kan er een dysregulatie ontstaan in ons centraal zenuwstelsel. Door psychische of lichamelijke overbelasting worden prikkels niet goed meer herkent en verwerkt. Zelfs weefselschade die ontstaan is door een trauma zal zich langzaam herstellen. Zenuwvezels die ervoor zorgen dat de bloedvaten verwijden geven geen informatie meer door, terwijl de zenuwvezels die ervoor zorgen dat bloedvaten vernauwen wel informatie blijven doorgeven. Met als gevolg dat de vocht regulatie en de doorbloeding van je huid wordt verstoord.

Bij een dysregulatie zal in eerste instantie de huid op je rug stofwisselingsstoornissen gaan vertonen, wat weer een reactie kan geven op je spieren, pezen en andere lichaamsdelen. Dit komt omdat deze met elkaar in verbinding staan via de zenuwuitlopers vanuit ons ruggenmerg.

Bindweefselmassage Vonn's praktijk

” Heeft ook een positief effect op littekenweefsel “

Een verstoorde stofwisseling van je huid leidt weer tot een verhoogde spanning van het onderhuidsbindweefsel waardoor je huid minder oppakbaar wordt. De doorbloeding neemt af, de vocht regulatie verminderd en er ontstaat een vertraagd herstel. Onverklaarbare klachten zoals een constante uitstralende pijn, moe gevoel of tintelingen in je armen, benen, voeten of handen, vooral ’s morgens stijve gewrichten, zwellingen en een koude, warme of gevoelige huid zijn dan het gevolg. Door het prikkelen van specifieke zenuwvezels in het onderhuidsbindweefsel met behulp van speciale massagetechnieken kan de dysregulatie weer genormaliseerd worden zodat er herstel kan plaats vinden en de aanhoudende of terugkerende klachten zullen verdwijnen.