Klachtgerichte massage


Bij een klachtgerichte massage ligt het accent op de plek waar de klacht zit. De massage helpt om je van de klacht af te komen of deze te verminderen. De klacht staat centraal. Klachten kunnen ontstaan doordat je vaak langdurig dezelfde of verkeerde bewegingen hebt gemaakt of te lang in een verkeerde houdingen hebt gezeten, gestaan of gelegen. Daarbij kunnen stress, drukte, spanning, een verandering op je werk of in je privé leven een grote rol spelen in de pijn beleving of zelfs de oorzaak zijn van de klacht.

De doorbloeding van je spieren is daardoor verminderd, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen niet optimaal is. Door het gebied rondom de klacht, met het accent op de plek waar de klacht zit, met een speciale massagetechniek te behandelen wordt de doorbloeding weer verbeterd en de spieren rondom de klacht gaan zich ontspannen. De massage is, behalve bij hoofdpijn en fibromyalgie, wat steviger en dieper. En wordt langzaam opgebouwd zodat je lichaam de kans krijgt om te wennen.

Klachtgerichte massage bij vonnspraktijk

” In combinatie met fysiotherapie, manuele therapie of oefentherapie is het een goede aanvulling op herstel  “

Het effect van de massage is dat je spieren zich gaan ontspannen, de doorbloeding verbeterd weer en je lichaam gaat zich weer herstellen. Na de massage kan je 1 à 2 dagen je wat beurs of moe voelen, je kunt zelfs een beetje hoofdpijn hebben. Door veel water te drinken kunnen de afvalstoffen sneller en beter afgevoerd worden. Ook belangrijk is het om in die dagen wat rust te nemen, zodat je lichaam de kans krijgt om zich weer te herstellen. Klachten zijn vaak niet in 1 dag ontstaan, ze zijn vaak langzaam ingeslopen en hebben daarom ook weer de tijd nodig om zich te herstellen. Je doet er verstandig aan om, zeker in het begin, regelmatig een behandeling te nemen. Daarna kun je gaan afbouwen totdat je weer zonder klachten door het leven kan. 

Afhankelijk van de klacht bespreken we samen tijdens de intake en na iedere massage hoeveel behandelingen je nodig hebt om tot een goed resultaat te komen. De massage mag nooit tegen het advies van jou arts of specialist zijn, daarom is het heel belangrijk dat je alle informatie omtrent je gezondheid vermeld en jou arts of specialist op de hoogte houdt. Met al jou gegevens wordt natuurlijk zorgvuldig mee omgegaan, ze blijven strikt persoonlijk en worden niet zonder jou toestemming aan derden verstrekt.