Medical Taping Concept


Het Medical Taping Concept is ontwikkeld vanuit de chiropractie en kinesiologie. Het is een middel om de belasting van spieren, gewrichten en gewrichtsbanden te stabiliseren of te ondersteunen, zonder bewegingen te beperken. Spieren zijn niet alleen nodig om te bewegen, ze zijn ook bepalend voor je bloed- en lymfecirculatie en je lichaamstemperatuur. Als spieren niet voldoende functioneren kunnen er klachten ontstaan.  Bij het Medical Taping Concept wordt gebruik gemaakt van CureTape. Deze Tape kan zowel preventief, therapeutisch of als nazorg gebruikt worden.

Medical Taping Concept - Vonn's praktijk in Amersfoort
Preventief
Om blessures te voorkomen. Vooral bij sporten en activiteiten waarbij de kans op een blessure groot is.

Therapeutisch
Als “herinneringstape” die ervoor zorgt dat je de juiste houding aanneemt om overbelasting te voorkomen.

Nazorg
Als een blessure nog wat ondersteuning nodig heeft na de herstelperiode, maar ook als een eerdere blessure een zwakke schakel blijft.

CureTape is een elastische tape van katoen met een anti-allergische ventilerende lijmlaag en in vele kleuren verkrijgbaar. De rekbaarheid, dikte en het gewicht van de tape is vergelijkbaar met die van de huid, waardoor deze een tweede huid vormt. De tape kan meerdere dagen op de huid blijven zitten zonder dat je last krijgt van irritatie en er kan zelfs mee gedoucht worden omdat het waterbestendig is.

CureTape wordt gebruikt bij spierblessures om te ondersteunen, om overbelasting te voorkomen, het kan spierpijn helpen verminderen, geeft sturing, vergroot de stabiliteit en volgt de bewegingen van de gewrichten. Kan gebruikt worden bij behandeling van pijn punten, omdat het een pijn dempende werking heeft. CureTape kan zelfs gebruikt worden bij bloed- en lymfedrainage en het heeft een neuro-reflectoire beïnvloeding.

Bij het Medical Taping Concept wordt er gebruik gemaakt van de rekbaarheid van CureTape ten opzichte van de huid. Door de tape met verschillende technieken toe te passen kan het voor verschillende klachten gebruikt worden en daar zit de kracht van het Medical Taping Concept.