Sportmassage


Sportmassage heeft een diepgaande werking en is geschikt voor iedereen, niet alleen voor sporters. De klacht staat centraal. Het grootste voordeel is dat de kans om een blessure op te lopen wordt voorkomen of het herstel van een blessure wordt bevorderd. Het houdt de spieren in conditie en het voorkomt overbelasting, spierpijn, kramp en ophoping van afvalstoffen, ook wel spierknopen genoemd.

Daarnaast draagt het ook bij om de vorming van littekenweefsel na een blessure te verminderen of zelfs te voorkomen en het is de meest effectieve therapie voor het herstel en de conditie van de spieren. Sportmassage heeft een dehydrerend effect, het overtollige vocht wat in de spieren zit wordt sneller afgevoerd waardoor de spierspanning zal verminderen. Stijve en strakke spieren geven namelijk een verhoogd risico op blessures.

sportmassage - vonnspraktijk massagepraktijk in Amersfoort

”  Voor sportmassage is kennis nodig. Door deze kennis kan iedereen profiteren van een vakkundige massage.  “

Bij een regelmatige sportmassage worden de spieren soepel gehouden. De doorbloeding van de spieren wordt verbeterd, afvalstoffen worden hierdoor sneller afgevoerd en de stofwisseling wordt positief beïnvloed, waardoor de spieren zich beter kunnen herstellen. Vóór het sporten kan het een onderdeel zijn van een warming-up met als doel de spieren te activeren, maar vervangt een warming-up niet. Na een cooling-down is de massage geschikt om de spieren te ontspannen en te ontdoen van afvalstoffen die spierpijn, kramp, spierknopen of overbelasting kunnen veroorzaken.