Stoelmassage


Een stoelmassage is een korte activerende en ontspannende drukpunten massage op een daarvoor speciaal ontworpen stoel. Waarbij massage technieken worden gebruikt afkomstig uit de Klassieke, Thaise en Shiatsu massage.

Met behulp van duimen, vingers, handpalmen, elleboog en onderarm oefent de masseur op specifieke acupressuur of meridiaan punten van de rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen druk uit om blokkades in het lichaam te verhelpen. Door deze blokkades te verhelpen gaat de geblokkeerde energie weer vrij stromen, het zenuwstelsel wordt geprikkeld, de doorbloeding van de spieren wordt verbeterd, afvalstoffen worden beter afgevoerd en de spieren gaan ontspannen. Je lichaam komt weer in balans zodat stress en vermoeidheid minder kans krijgen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat spanningsklachten, vermoeidheid en RSI als gevolg van stress, langdurig in dezelfde of in een verkeerde houding zitten zullen verminderen of zelfs worden voorkomen. Daarnaast komt het ten goede van je concentratie vermogen, alertheid en je humeur. Na een stoelmassage voel je je ontspannender en energieker.

Stoelmassage aan huis of bij bedrijven - Vonn's praktijk massagepraktijk in Amersfoort

Een stoelmassage is een bewezen win-win situatie  

Stoelmassage is zeer geschikt op de werkplek. Het is laagdrempelig doordat de kleding aangehouden kan worden, er is niet veel of een speciaal ingerichte ruimte voor nodig en het is geschikt voor bijna iedereen.

Het is een doeltreffende methode om ziekteverzuim te verlagen. Als werknemers gemotiveerd zijn, zich beter kunnen concentreren en zich goed voelen, voeren zij met veel meer inzet en plezier hun werkzaamheden uit. De sfeer op de werkvloer wordt prettiger en het komt de productiviteit alleen maar ten goede, want wie lekker in zijn vel zit, zonder klachten, verzet meer werk en is gemotiveerder om zich voor de volle 100% in te zetten.Tenslotte zijn werknemers een kostbare investering binnen het bedrijf, want uitval wegens ziekteverzuim kost geld en productieverlies. En dan te bedenken dat bij langdurig uitval door ziekte er vaak een invalkracht ingezet moet worden, wat ook weer kosten met zich mee brengt. Een stoelmassage binnen het bedrijf is een mooie investering en nog fiscaal aftrekbaar ook. Hierbij zijn er 2 mogelijkheden. De stoelmassage kan opgenomen worden in de werkkostenregeling (WKR) of in het Arbo-plan van het bedrijf.

Al met al, een stoelmassage op de werkplek verlaagt het risico op ziekteverzuim onder werknemers. Werkt motiverend, productie verhogend en komt ten goede van de sfeer op de werkplek. Het is een kleine tijdsinvestering met grote voordelen.