Zwangerschapsmassage


Zwangerschapsmassage is speciaal voor vrouwen die zwanger zijn vanaf 12 weken tot 38 weken. De eerste 12 weken heeft de foetus de tijd nodig om zich goed in de baarmoeder te kunnen nestelen. De kans op het verliezen van je kindje is het grootst in deze periode. Na de 38ste week gaat jou lichaam zich voorbereiden op de bevalling en daarom wordt er niet gemasseerd.

Door de massage ga je de zwangerschap bewuster ervaren, je kunt je wat makkelijker ontspannen en je voelt je rustiger, wat ook merkbaar zal zijn tijdens de bevalling. Een zwangerschapsmassage verbetert de bloedcirculatie en stimuleert het lymfestelsel. Hierdoor worden zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen beter door je lichaam van en naar je kindje vervoerd. Een betere doorbloeding geeft verlichting bij onrustige benen en andere ongemakken. Een betere afvoer van vocht verlicht weer het vasthouden van vocht in je benen, voeten, armen en handen .

zwangerschapsmassage

” De zwangerschap is een unieke, mooie tijd in je leven “

De zwangerschap is een periode, waarin er veel verandert in je lichaam. Je kan last hebben van allerlei kwaaltjes, je hormoonhuishouding verandert en je lichaam gaat zich aanpassen aan je kindje die groeit in je baarmoeder. Er komen wat kilootjes bij en er wordt extra bloed voor je kindje aangemaakt. Misschien ervaar je wat angst voor de bevalling als dit je eerste zwangerschap is. Een Zwangerschapsmassage kan je hierbij helpen. De massage werkt kalmerend, je slaapt beter en je voelt je fijner door de aanmaak van oxytocine en dat ervaart je kindje ook. De massage versterkt je immuunsysteem, zodat je minder vatbaar bent voor ziektes. En is daarom een echte aanrader wanneer je géén klachten hebt. Zo geniet jij samen met je kindje van een ontspannen zwangerschap en zijn de laatste loodjes aan het eind minder zwaar.